Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Cursusadministratie Volksuniversiteit

Cursusadministratie Volksuniversiteit

Website/webshop; koppelingen met mijnvolksuniversiteit.nl, ING iDeal, Mailgun en Octeth e-mailmarketing

Over De Volksuniversiteit Breda

De Volksuniversiteit Breda is een middelgrote instelling voor non-formele volwasseneneducatie met ongeveer 1800 cursisten, 140 cursussen en 80 docenten. Ze bieden cursussen aan op gebied van taal, cultuur, wetenschap, creativiteit en duurzame inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Dit doen zij onder het principe “Life Long Learning”.
De volksuniversiteit biedt onder andere de verplichte NT2-taalcursussen aan voor mensen die vanuit het buitenland in Nederland willen komen wonen en een verblijfsvergunning willen aanvragen. 

Koppeling mijnvolksuniversiteit.nl

Mijnvolksunicersiteit.nl is hét administratief pakket voor volksuniversiteiten in Nederland. Met dit administratief pakket kunnen onder andere cursusdata worden ingevoerd/ingepland zoals data, locaties, deelnemers, prijzen etc. En vervolgens de hele financiële administratie worden bijgehouden. 

Voor de website van de volksuniversiteit Breda ontwikkelden wij als een van de eerste in Nederland een koppeling met mijnvolksuniversiteit.nl waarmee cursusinformatie automatisch vanuit de administratie op de website komt te staan en andersom: waardoor inschrijvingen via de website automatisch in het administratiepakket worden doorgevoerd. 

Website en ING iDeal-koppeling 

De website www.volksuniversiteitbreda.nl is ontwikkeld op basis van een CMS-/ Webshop systeem van D-votion en een design van De Ontwerpers uit Breda. Het bevat onder andere informatie over de volksuniversiteit en uiteraard het diverse cursusaanbod wat automatisch wordt ingeladen vanuit het administratiepakket. Het bestellen wordt vervolgens afgerond door de implementatie van het iDEal systeem van ING. 

Mailgun implementatie 

Om er voor te zorgen dat e-mails juist aankomen, niet door spamfilters geblokkeerd worden en om statistieken van verzonden e-mails in te zien loopt al het e-mailverkeer door Mailgun. 

Nieuwsbrieven

De volksuniversiteit verstuurt meerdere malen per maand mailings naar geselecteerde groepen en (ex)cursisten afhankelijk van hun interesses. 
Hierbij maken we gebruik van het OEMPRO mailsysteem van Octeth e-mailmarketing.

Additionele tools

Naast het beheer van de CMS-website en de diverse koppelingen met externe applicaties en services, ontwikkelden we diverse extra tools zoals wachtlijsten voor cursussen die vol zitten, extra controle applicaties voor inschrijvingen en cursussen.