Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Hosting bij Netsetters, de verschillende opties

Hosting bij Netsetters, de verschillende opties

Elk kwartaal of jaar valt de rekening weer op de mat, maar waar betalen we eigenlijk voor en waarom is er zo'n verschil in hostingaanbieders?

Wat is hosting

Hosting is de plek waar je applicatie of website staat opgeslagen. Eigenlijk is het gewoon een computer die speciaal is ingericht om deze taken uit te voeren. Die computer staat in een omgeving die ook speciaal is gemaakt voor die functie (een datapark). In zo'n datapark heb je toegang tot zeer snel en stabiel internet, snelle connecties naar andere landen (knooppunten), noodstroomvoorzieningen, klimaatcontrole, beveiliging. Alles om je applicatie 24 uur per dag, 7 dagen per weer vlot te laten draaien.

Hosting oplossingen

Netsetters biedt verschillende hosting oplossingen, hieronder leggen we het verschil en de voor- en nadelen uit.

Shared hosting

Je huurt een appartement in een appartementencomplex met andere onbekende mensen. Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer maar de overige faciliteiten moeten gedeeld worden. Als 1 persoon heet water gebruikt in de keuken, heb jij er last van in de douche.

Shared hosting is wanneer er meerdere klanten en pakketten op 1 server/computer staan. Elke klant krijgt zijn eigen stukje op de harde schijf maar alle overige kenmerken worden gedeeld met meerdere gebruikers. Zo kan het zijn dat als gebruiker A de server zwaar belast (bijvoorbeeld door zware calculaties of een nieuwsbrief), dat gebruiker B een tragere site heeft. Ook delen de meeste gebruikers een ip adres. Mocht 1 gebruiker zich niet aan de wet of regels houden kan dit voor alle gebruikers een blokkade of blacklist betekenen .

VPS (virtual private server)

Je huurt een appartement in een appartementencomplex. Er zijn andere appartementen in hetzelfde complex maar je hebt je eigen adres en voorzieningen. In je eigen appartement kan je meerdere personen onderbrengen. Er is ook een VVE die zorg draagt voor het onderhoud van het complex (dak, voorgevel, entree, etc).

Bij een VPS wordt de server opgedeelt in aparte blokkken. Elk blok heeft zijn eigen vaste kenmerken (geheugen/processorkracht/besturingssysteem). Een gebruiker kan meerdere eigen applicaties/sites op zijn VPS zetten die samen delen als in shared hosting. Toch wordt de hardware en infrastructuur voor je onderhouden.

Dedicated Server

Je huurt een heel appartementencomplex, je bent zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van het hele complex, de appartementen kun je verhuren maar deze moet je zelf nog indelen.

Bij een dedicated server ben je eigenaar van een volledige server, die server kan je zelf samenstellen en indelen en wordt opgeleverd met alleen de infrastuctuur (internet, stroom). All het overige onderhoud moet je zelf doen.

Hosting bij netsetters

Wij hosten al onze producten op onze eigen servers om continuïteit te kunnen waarborgen. Op deze manier kunnen wij snel ingrijpen in geval van calamiteiten en zijn alle web-gerelateerde zaken onder één dak geregeld zodat hier geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Wij monitoren onze hostingomgevingen 24/7. Het ultramoderne serverpark is direct aangesloten op AMS-IX, één van de grootste internetknooppunten ter wereld waardoor snelheid gegarandeerd is.

Back-ups

Voor applicaties of klanten die op een eigen VPS draaien bieden wij interessante back-up oplossingen aan.

Domeinen

De domeinnaam die naar je website verwijst is als een telefoonnummer die naar de juiste telefoon op kantoor verwijst, maar kan in sommige gevallen ook (tijdelijk) ergens anders naartoe doorverwijzen. Wij bieden uiteraard ook deze domeinregistratie en -onderhoud aan voor onze klanten. We stellen daarmee altijd de klant in als eigenaar van het domein, en onszelf slechts als technisch contactpersoon.
Het is echter ook mogelijk om die bij uw huidige provider of leverancier te laten staan. 

E-mail

Wij raden onze opdrachtgevers die niet gebruik maken van een interne of externe ict-service meestal aan dit wel te doen, of te kiezen voor een pakket als office365 of goole for business. In een enkel geval bieden wij simpele pop-emailadressen aan die men zelf kan instellen op computer, laptop en telefoon of middels het basis webmailprogramma Roundcube.