Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Kenniscentrum “Varen doe je Samen”

Kenniscentrum “Varen doe je Samen”

Website met CMS voor verzameling informatieve artikelen over veilig varen en locatiegebaseerde knooppunteninformatie. 

Vaarwegknooppunten

Een van de belangrijkste taken binnen de projectgroep is het jaarlijks uitbrengen van de Vaarwegknoopunten Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie en bestaat uit GEO-data, een afbeelding, uitgebreide omschrijving en een kaart met geadviseerde vaarroute. 

Kenniscentrum

Daarnaast bestaat er een uitgebreid kenniscentrum met allerhande artikelen over veilig varen zoals motorstoringen, bewegwijzering, snelvaarroutes, marifoongebruik etc.  De artikelen zijn in een hele platte structuur opgezet en worden in het CMS aan elkaar gekoppeld met behulp van categoriën, doelgroepen en keywords. 

Allerhande functionaliteiten

Naas de knooppunten en het kenniscentrum heeft de website allerhande andere functionaliteiten zoals een nieuwssectie, agenda, meertaligheid, F.A.Q.-pagina's en afgeschermde gedeeltes voor geregistreerde gebruikers.

Mogelijkheden voor content delen met externe applicaties

Het systeem is zo opgezet dat alle content, bijvoorbeeld de knooppuntinformatie (met kaarten, afbeeldingen, teksten en fotos, en coordinaten), middels een API koppeling eenvoudig gedeeld kan worden met externe systemen. Zo kan de knooppuntinformatie bijvoorbeeld ingeladen worden binnen systemen van externe kaarten ontwikkelaars. 

Interactieve kaart

Binnenkort volgt een interactieve kaart waarop onder andere de knooppunten terug te vinden zijn en stremmingen door een koppeling met de data van Rijkswaterstaat.