Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Informatie sharing d.m.v. kenniscentrum “Varen doe je Samen”

Informatie sharing d.m.v. kenniscentrum “Varen doe je Samen”

Website met CMS voor verzameling informatieve artikelen over veilig varen en locatiegebaseerde knooppunteninformatie. 

Vaarwegknooppunten

Een van de belangrijkste taken binnen de projectgroep is het jaarlijks uitbrengen van de Vaarwegknoopunten Een vaarwegknooppunt is een drukke locatie op de vaarweg waar sprake kan zijn van een verkeersonveilige situatie en bestaat uit GEO-data, een afbeelding, uitgebreide omschrijving en een kaart met geadviseerde vaarroute. 

Kenniscentrum

De website heeft een uitgebreid kenniscentrum met allerhande artikelen over veilig varen zoals motorstoringen, bewegwijzering, snelvaarroutes, marifoongebruik etc.  De artikelen zijn in een hele platte structuur opgezet en worden in het CMS aan elkaar gekoppeld met behulp van categoriën, doelgroepen en keywords. 

Allerhande functionaliteiten

Naas de knooppunten en het kenniscentrum heeft de website allerhande andere functionaliteiten zoals een nieuwssectie, agenda, meertaligheid, F.A.Q.-pagina's en afgeschermde gedeeltes voor geregistreerde gebruikers.

Content sharing / content delen met externe applicaties

Het systeem is zo opgezet dat alle content, bijvoorbeeld de knooppuntinformatie (met kaarten, afbeeldingen, teksten en foto's, coordinaten, etc), middels een API koppeling eenvoudig gedeeld kan worden met externe systemen. Zo kan de actuele knooppuntinformatie bijvoorbeeld automatisch worden ingeladen en direct worden bijgewerkt worden binnen systemen van externe (vaar)kaartrontwikkelaars. 

Interactieve kaart / content ophalen uit externe applicaties

Ook andersom zijn er mogelijkheden: We zijn gestart met de ontwikkeling van een interactieve kaart op basis van OpenStreetMaps waarbij ,naast de actuele knooppunt informatie, ook externe content wordt ingeladen. In deze eerste fase zal bijvoorbeeld actuele vaarweginformatie zoals waterpijl en stremmingen worden getoond uit de API van Rijkswaterstaat.