Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Nieuw product: Multi-inzetbare portal

Nieuw product: Multi-inzetbare portal

Netsetters is gestart met de ontwikkelt van een multifunctioneel online softwarepakket dat o.a. kan worden ingezet als communityportal en/of extranet. 

De basis bestaat uit een zeer gedetailleerde datastructuur en framework waarin gegevens over bijvoorbeeld locaties, gebruikers, actualiteiten en notificaties worden opgeslagen. Door de uitgebreide rechtenmodule kan per entiteit worden bepaald wie welke gebruikers(groepen) rechten hebben voor het inzien, aanmaken, bewerken en verwijderen van bepaalde items. Bovenop het framework kunnen maatwerk applicaties worden ontwikkeld, volledig volgens de wensen van de eindgebruiker. 

Toepassingen

Enkele voorbeelden waar deze software voor ingezet zou kunnen worden:

  • Als Extranet
  • Voor online communities 
  • Voor bedrijvenverzamelgebouwen
  • Als ruimteplanner / verhuur
  • Voor VVE's / Studentenhuisvesting
  • Voor scholen / Cursusinstellingen
  • Voor verenigingen / instellingen
  • Als CRM systeem

Extranet en community portal

Het multifunctionele extranet heeft verschillende functionaliteiten en modules voor zowel intern als openbaar gebruik. Een greep uit de mogelijkheden:

Ruimtelijke indeling

Het aanmaken van verschillende fysieke locaties in hiërarchische structuur. Beheer eenvoudig verschillende Ruimtes zoals kantoren, winkels, vergaderzalen, keukens, hotelkamers, toiletten. Deel ruimtes vervolgens in op Afdelingen, denk aan verdiepingen, vleugels, wijken, etc. Het is zelfs mogelijk om het systeem voor meerder Locaties te gebruiken zoals verschillende panden, dependances, parken of steden. 

Organisaties

Het systeem biedt een plek waar meerdere organisaties in kunnen worden ondergebracht en eventueel kunnen Samenwerken. Voor uitgebreide gegevens over organisaties in om ze vervolgens aan een Online presentatie toe te voegen, toegang te geven tot het Extranet, te Informeren over nieuws en activiteiten, voeg medewerkers toe als een CRM systeem of Reserveer ruimtes die eerder aangemaakt zijn. 

Gebruikersbeheer

Organisaties hebben medewerkers of gebruikers. Laat gebruikers een eigen Profielpagina vullen, laat ze Meediscussiëren in een forum, ontwikkel een "Smoelenboek", stel Contactpersonen in. En geef ze bepaalde Rechten en functies zoals bijvoorbeeld admin, docent, student, moderator, afdelingshoofd, manager, front-office medewerker, etc.

Nieuws- en Agendavoorziening

Nieuws kenmerkt zicht natuurlijk door bijvoorbeeld een publicatiedatum en auteur, een agenda-item door een start- en einddatum/tijd en locatie. Ook functionaliteiten die we tegenwoordig gewend zijn van bekende blog-systemen zoals categorieën en keywords zijn in dit systeem opgenomen. Daar bovenop komt onze uitgebreide rechtenmodule waarmee bepaald kan worden voor wie de nieuwsitems wel of niet bedoeld zijn en wie ze mag bewerken.
Op deze manier kan het systeem worden ingezet voor zowel algemeen openbaar algemeen nieuws als voor interne mededelingen.

Berichtenservice/Forum

Naast de niewsvoorziening is ook de berichtenservice in te zetten voor communicatie tussen personen of afdelingen. Er kunnen eventueel meldingen gemaakt worden wanneer nieuwe berichten zijn ontvangen, of het kan een plek bieden om samen zaken te organiseren met collega's, cliënten, cursisten of buren. 

Openbare website

Het volledige systeem of een deel van het systeem kan zowel verborgen achter een login, of als openbaar systeem gebruikt worden. Zo kan een openbare website bijvoorbeeld gevuld worden met nieuwsberichten uit de portal, een overzicht van beschikbare ruimtes, profielen van docenten, of een overzicht van geplande werkzaamheden. 

Maar ook andersom: Laat nieuwe klanten zichzelf inschrijven, laat ruimtes reserveren, laat studenten gemaakte opdrachten uploaden, of plan een bel mij terug opdracht in. 

Het gehele systeem is modulair opgebouwd waardoor er gemakkelijk maatwerk geleverd kan worden wat aan ieders verwachting voldoet.