Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Netsetters voorziet alle applicaties en websites van SSL certificaat

Netsetters voorziet alle applicaties en websites van SSL certificaat

SSL (Secure Sockets Layer) is een encryptie-protocol wat de communicatie tussen bijvoorbeeld computers en servers beveiligd. Dit gebeurt doordat data versleuteld over een verbinding wordt verzonden en dus alleen door de juiste mensen is uit te lezen. 

Door een SSL-certificaat te installeren op de server / het hostingaccount zal in plaats van de reguliere HTTP-verbinding een HTTPS-verbinding tot stand worden gebracht. Bezoekers van de website / applicatie kunnen dit herkennen door het bekende "groene slotje" in de adresbalk van de internetbrowser.
Ook google ziet het belang in van veilig internetverkeer en beoordeeld websites die zijn beveiligd d.m.v. een SSL-certificaat dus hoger dan websites die dit niet hebben. Een stukje SEO, veiligheid en vertrouwen naar je bezoeker dus. 

Alle applicaties van Netsetters waar persoons- of bedrijfsgegevens worden verwerkt of waar andere gevoelige informatie wordt verwerkt zijn al voorzien van een SSL-certificaat. Maar de aankomende tijd zullen wij ook al onze andere websites en applicaties gaan beveiligen.