Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Officiële opening nieuwe kantoorgebouw "De Teruggave"

Officiële opening nieuwe kantoorgebouw "De Teruggave"

Sinds 1 september hebben wij het oude postkantoor verlaten en zijn we verhuisd naar het voormalige belastingkantoor in Breda.
De afgelopen maanden is keihard gewerkt om het pand om te bouwen tot "De Teruggave" dat verwijst naar de oude gebruiker. De naam verwijst ook naar hetgeen hier gebeurt: het gebouw wordt teruggegeven aan de stad
Aanstaande zaterdag 3 november vind er een open dag plaats voor iedereen die geïnteresseerd is naar het gebouw en haar nieuwe gebruikers.

Ben je benieuwd naar onze nieuwe stek? Kom dan gerust een kijkje nemen! Bekijk hier rechts de uitnodiging .

 

Over "De Teruggave"

Het Gebied: De Gasthuisvelden

Defensie, de rechtbank, de belastingdienst en het UWV zijn vertrokken en maken plaats voor de nieuwe, aantrekkelijke, open en levendige buurt: De Gasthuisvelden. Een open en toegankelijk gebied waar elke Bredanaar gebruik van moet kunnen maken.

Activiteiten in het voormalige belastingkantoor

De Teruggave is de naam waaronder het voormalige belastingkantoor aan de Gasthuisvelden 11 in Breda wordt ingezet voor placemaking. Dit betekent dat het gebouw open wordt gesteld voor nieuwe activiteiten. Deze gaan invulling geven aan het gastvrije imago van de Gasthuisvelden. De Teruggave als nieuwe naam voor het gebouw verwijst natuurlijk naar de oude gebruiker van het gebouw: de Belastingdienst. Tegelijk verwijst de naam naar de mogelijkheid: het gebouw wordt teruggeven aan de stad.

Wederkerigheid

De Teruggave is ook een opdracht: activiteiten en gebruikers wordt gevraagd iets terug te geven aan gebouw en de omgeving. Een workshop, advies, activiteiten, evenementen... het kan vanalles zijn. Op deze website vind je een overzicht van alle organisaties die zijn gevestigd in De Teruggave en wat zij teruggeven. Houd ook regelmatig de agenda in de gaten om op de hoogte te blijven!

De Gebruikers

Het pand is vanwege zijn centrale ligging geschikt om te gebruiken voor werken, over­ leggen, symposia, evenementen en ontmoeten. Een plek die mogelijkheden biedt aan mensen uit de omgeving, ondernemers, onderwijs en overheid.