Nieuws, Blog & Portfolio

Bekijk ons werk, laatste nieuws en weetjes

Verschillende oplossingen voor je zakelijke e-mail

Verschillende oplossingen voor je zakelijke e-mail

Net als je website wilt je natuurlijk ook graag dat je zakelijke e-mail op je domeinnaam eindigt. De tijd van persoonlijke e-mailadressen of mijnbedrijf@gmail.com is nu echt voorbij. Maar hoe regel je dat, wat zijn de opties en wat zijn de verschillen?

Een domeinnaam en (email)hosting in het kort

Om te beginnen is het handig om te weten dat de verschillende toepassingen onder een domein prima ondergebracht kunnen worden bij verschillende leveranciers.
Als eerste heb je natuurlijk een domeinnaam nodig, dit kan bij een domeinleverancier, of soms fungeert het webbureau of ict-dienstverlener waar je mee samenwerkt als reseller.
Vervolgens heb je één of meerdere hostingaccounts nodig voor elke applicatie die draait onder het domein :

  • www: de website / -applicatie op www.mijnbedrijf.nl
  • e-mail: vaak voorzien van specifieke e-mail software zodat men zelf e-mailaccounts kan beheren en aanmaken. 
  • custom: En eventueel zelfs nog meer. Denk bijvoorbeeld aan meerdere applicaties onder hetzelfde domein zoals mijn.bedrijfsnaam.nl of campagne.bedrijfsnaam.nl  

Al deze zaken kunnen dus bij verschillende leveranciers worden ondergebracht.
De domeinbeheerder zorgt er voor dat (via het aanmaken van DNS records) de www bij het ene en de mail bij het andere hostingaccount of leverancier terechtkomt.

Op deze manier kan elk onderdeel dus ondergebracht worden bij de organisatie die hierin is gespecialiseerd:
- website bij webbouwers en
 - e-mail bij e-mailproviders /netwerkbeheerder

Doorverwijzing naar de specialist

Toen wij onlangs opnieuw de keuken lieten betegelen, vertelde de tegelzetter dat hij altijd een kitter laat komen om de zaak af te kitten als hij klaar is: “Ik kan wel kitten als het moet, maar een specialist doet het altijd beter en zo kan ik mij blijven focussen op mijn eigen specialiteit”.

Datzelfde geldt voor e-mail bij netsetters: We hebben in het verleden regelmatig e-mailaccounts aangeboden, maar wij willen alles behalve proberen te concurreren met andere krachtige zakelijke tools die hierin gespecialiseerd zijn. Wij richten ons op het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties en -software, en er zijn tal van andere producten en organisaties die zich volledig kunnen focussen op e-mailservices. Grofweg zijn er 2 opties: 

1: Eigen netwerkbeheerder / ICT’er

In de meest ideale situatie heb je iemand die de ICT zaken uit handen neemt: Beheer van het netwerk. nakijken van computers. telefoonlijnen, internetverbinding, software updates, etc.  Zo kunt jij je, net als wij, focussen op je eigen specialiteit.

Ga in dit geval dan altijd eerst daar eens te rade. Waarschijnlijk heeft hij zelf zo z’n voorkeuren, of heeft hij al een standaard oplossing voor je op de plank liggen. 

2: Bestaande office pakketten

Voor de andere gevallen kunnen wij 2 pakketten aanraden:

  • Microsofts Office 365
  • Googles G Suite

Welk product het beste bij jouw bedrijf past is heel persoonlijk. Bekijk de verschillen tussen G Suite en Office 365 in een eerder gepubliceerd artikel.  

Wat kan netsetters hierin betekenen?

Voor veel van onze klanten beheren wij de domeinnamen. Laat ons je keuze weten voor jouw e-mailoplossing en wij zullen ondersteunen bij de realisatie hiervan. Dat kan enerzijds door contact te leggen met je Netwerkbeheerder, maar wij kunnen ook de  volledige configuratie van Office 365 of G Suite voor je verzorgen op domein niveau.